Groupe Renault долучилася до проекту із розвитку інфраструктури потужних зарядних станцій E-via Flex-e

groupe renault долучилася до проекту із розвитку інфраструктури потужних зарядних станцій e-via flex-e

• Groupe Renault приєдналася до консорціуму E-VIA FLEX-E, який має на меті розгортання першої мережі високошвидкісних зарядних станцій для електрокарів у Південній Європі.

• Це стало наступним кроком Groupe Renault у напрямку розвитку європейської інфраструктури високошвидкісних зарядних станцій.

Булонь-Біянкур, Франція, 9 лютого 2018 р. — Groupe Renault долучилася до проекту зі створення першої мережі потужних зарядних станцій у Європі E-VIA FLEX-E, яка має дати змогу електрокарам нового покоління швидко заряджатися та подорожувати Європою на великі відстані.

Перші результати проекту з’являться наприкінці 2018-го року - буде відкрито загалом 14 високошвидкісних зарядних станцій: 8 в Італії, 4 в Іспанії та 2 у Франції. Мережа заміських високошвидкісних зарядних станцій потужністю 150 і 350 кВт пролягатиме вздовж автомагістралей і швидкісних автострад.

Окрім Renault до проекту E-VIA FLEX-E приєдналися такі компанії, як ENEL, Nissan, EDF, Enedis, Verbund та IBIL. Цей проект проводиться в межах транспортної програми Європейської комісії Connecting Europe Facility (CEF), спрямованої на розгортання та збільшення конкурентоспроможності транспортної інфраструктури. CEF проінвестує половину вартості проекту, повний бюджет якого становить 6,9 млн євро.

Groupe Renault - лідер із виробництва електричних авто у Європі - останні два роки підтримує розвиток інфраструктури швидкісних зарядних станцій, що сприятиме популяризації електрокарів. Groupe Renault також брала участь у програмах Ultra-E і High Speed Electric Mobility Across Europe, за якими в Північній Європі було побудовано 25 і 158 зарядних станцій відповідно.